"La barbe de ton voisin" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

Aquells que creguin que els resultats de França no van amb ell, estan equivocats. De fet, té molt a veure, però també, i al mateix temps, cal tractar-ho com una realitat diferent. Només pel fet que un país que té un 28 % d'abstenció sigui vist com un fracàs, certament, poc té a veure amb el nostre estat on això seria un resultat més o menys normal, per no dir d'abstenció baixa.


Més enllà de l'abstencionisme, crida i molt l'atenció el prop del 42 % de vots que ha rebut Marine Le Pen. La ultradreta ha rebut el vot de més de 13 milions de francesos. I no és casualitat. El mateix president francès, Emmanuel Macron, ha comentat i ha tocat el moll de l'os quan ha dit que cal resoldre la còlera i el desacord existent entre els votants de Le Pen. Un descontentament que passa a França, però que també és extensible a la resta d'Europa, i òbviament a casa nostra.


I aquest descontentament va a més. I no, no ens fem trampes al solitari. En temps de democràcia mai havíem viscut una situació com aquesta. Hi ha hagut moments de més o menys populisme, tanmateix, res a veure amb l'aparició de moviments arreu d'Europa que parlen, directament, de retrocés de drets de determinats col·lectius, de nacionalitats i de tot allò que faci olor de democràcia.


Com diuen els castellans "Cuando veas las barbas de tu vecino cortar..."Recordo que en un any ens plantem a les municipals.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward