"50 anys AVV BALÀFIA"

Bon dia

El moviment veïnal a Balàfia fa 50 anys i dins d’aquest moviment neix Donabalafia associació que es va crear des de l’AVV Balàfia l’any 2009 per tal de donar visibilitat al treball de les dones en tots els àmbits.

Les dones sempre han estat presents al moviment veïnal, però eren i molts cops són invisibles.

Des del començament hem treballat per aconseguir diferents objectius:

-La recuperació de la memòria històrica de les dones, Aurèlia Pijoan Querol, Maria Rosell Latorre, Elena Pàmies  ... Vam recuperar les dones esportistes lleidatanes dels anys 30, Emilia Trepat Muntané, Ramona Florensa, Pepita Gregori, i hem aconseguit que un pavelló, al nostre barri de Balàfia,  porti el nom d’una de les pioneres, l’Agnès Gregori Prunera.

El camí és llarg i el reconeixement dels treballs i les fites de les dones locals, catalanes i internacionals ha de seguir.

No ens cansarem de fer peticions a l’alcalde i a la Comissió encarregada de Donar Carrers a Lleida per augmentar aquests en nom de dona, com a reconeixement al seu treball. Hem crescut amb l’avinguda de Rosa Parks, Les Germanes Mirabal, la Dolors Sistac Sanvicén,  som la ciutat mitjana amb menys carrers amb nom de dona.

-Posem a l’agenda els dies importants al calendari, 11 de febrer, Nenes, dones a la ciència, el 8 de març, data per reivindicar la falta d’igualtat i equitat; 28 de maig, dia d’Acció per la Salut de les Dones i el trist 25 de novembre, ens continuen assassinant pel fet de ser dones!

-Estem orgulloses d’haver aconseguit que la major part de les dependències del Centre Cívic de Balàfia tinguin el nom de dones notables: Victòria dels Àngels, Maria Mercè Marçal, Elvira Godàs Vila, Maria Barqué Juni, Carme Padilla, Rosa Fabregat Armengol.

-Reivindiquem la presència de les dones a la ciència, a la cultura i a l’esport!

Agraïm als i les oients d’Ua1 ràdio el fet d’escoltar-nos!

Donabalafia associacióAl utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward