"Sant Jordi i la nació bipolar" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

Demà és un dels dies més especials de l'any. La diada de Sant Jordi és màgica per moltes raons. En primer lloc, per aquesta confluència del llibre i la rosa. Som un país tan estrany que compaginem l'amor i la cultura, la natura i el raonament. Si m'ho permeten, això parla molt dels catalans. No sabem si som més de l'impuls que ens deixen les primaveres o de la saviesa que se n'extreu dels llibres.


D'altra banda, una altra de les contradiccions que viu aquesta preciosa jornada és el fet que normalment s'escau en dia laborable, ja que no tenim cap intenció de convertir aquest dia en festiu. De fet, quan cau en pont, festiu o diumenge, els comerciants normalment es queixen, perquè la gent no és tan receptiva. Som així d'inversemblants.

Ah! I el fet de ser una festa passada per aigua! No oblidem que pel fet de ser durant la primavera sempre té molts números que la festivitat, en qualsevol moment, acabi de forma abrupta. Els carrers molls, ja saben que als països mediterranis ens suposa un impediment general per a la vida social i el comerç... sempre?


Bé, per Sant Jordi, plogui o faci sol, tothom compra un llibre i una rosa. Així que, ens compliquem meteorològicament la vida, però la tradició és la tradició.


Sant Jordi ens representa com a nació bipolar. I ja està bé que sigui així, perquè així som. Una festa de tots i per a tots. Una manera de ser i que, passen els anys, les guerres, les malalties i els canvis polítics, però es manté. I per molts anys!Per cert, demà farem programació especial de Sant Jordi de 10 a 12 del migdia, des de l'IEI amb el suport de la Diputació de Lleida. Espero que ens escoltin!   

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward