La Diputació de Lleida aprova les bases per a la subvenció d'accions que afavoreixin el repoblament

La Diputació de Lleida aprova les bases per a la subvenció d'accions que afavoreixin el repoblament. Estaran dotades amb 7 milions d'euros i hi podran optar els ajuntaments de municipis petits i les entitats municipals descentralitzades. Els ajuts es dividiran en tres línies: una adreçada a fomentar l'habitatge en municipis amb risc de despoblament; la contractació de tècnics per al disseny de projectes i mesures que permetin fer front al repte demogràfic i el finançament d'actuacions concretes. El text s'ha aprovat després d'estimar 10 de les 11 al·legacions presentades per la resta de grups.


D'altra banda, el ple de l'ens també ha aprovat per unanimitat una declaració institucional de lluita contra el frau i la corrupció. Es tracta d'un tràmit necessari per poder optar i gestionar els fons europeus Next Generation a través de diferents projectes liderats per la corporació. 


A l'inici de la sessió, la corporació també ha expressat el seu suport als productors afectats per les gelades de principis d'abril, que han tingut un efecte "devastador" per a la fruita lleidatana i que, a la vegada, suposaran una afectació important en l'economia de les comarques de Lleida.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward