El pla pilot per a la gestió selectiva de fitosanitaris caducats o cancel·lats ha recollit 17 tones de producte

El pla pilot per a la gestió selectiva de fitosanitaris caducats o cancel·lats ha recollit 17 tones de producte. Només a les comarques de Ponent se n'han recollit 2.440 quilos.


Les 10 cooperatives participants han quadruplicat les previsions i per això estan valorant la posada en marxa d'un sistema col·lectiu de recollida d'aquests residus, ja que consideren que facilitaria la participació del sector. Tot i això, apunten que la posada en marxa requeriria un major suport públic per millorar-ne el disseny i fidelitzar a socis i cooperatives. Per la seva banda, Josep Lluís Escuer, responsable subministrament  del FCAC, creu que és necessària la continuació de la iniciativa.


“Creiem que és necessari ,perquè encara queden arreu de Catalunya matèries actives caducades i prohibides, la continuïtat d’aquesta prova pilot per donar solució i que en comptes de fer un mal ús d’aquests productes i es llencin a punts no autoritzats, es canalitzin a través de gestors”.La iniciativa es va posar en marxa amb l'entrada en vigor del Reial Decret a partir del qual no està permesa la tinença de fitosanitaris caducats o cancel·lats per part d'agricultors o cooperatives.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward