"Mai en sabem prou" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

Més de mil denúncies en un cap de setmana per excés de velocitat. No són les dades de l'operació sortida de tot Catalunya. Són dades només de la regió policial de Ponent.


Aquestes dades ens les va donar a conèixer ahir, el cos dels Mossos d'Esquadra als micros d'Ua1.


Unes dades que a parer meu demostra una cosa. Correm massa. Segurament serà el mateix a qualsevol part de Catalunya. No crec que sigui un problema territorial, és un problema generalitzat sobre educació viària. Alguna cosa ens empeny a ser més ràpids, a no perdre temps, a ser els primers... També a la carretera.


És absurd que, per arribar 5 minuts, segurament a la zona d'oci o descans, premem més fort l'accelerador. Ja no som nosaltres, són els qui viatgen al costat o els vehicles que també circulen per la via. I sí, amb això, en menor o major mesura, hi caiem tots. Comptem fins a 3. Córrer només ens fa comprar números per accidentar-nos, i qui sap si matar o matar-nos. No, no coneixem mai una carretera, ni el comportament del conductor del costat. No, mai en sabem prou. I no, no som especials. Som feta de carn i ossos, és a dir, lleugers com un paper quan es va a 120 km per hora.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward