El Govern farà a la primavera una consulta sobre els JJOO d'Hivern entre els veïns de l'Alt Pirineu i Aran

El Govern farà a la primavera una consulta sobre els JJOO d'Hivern entre els veïns de l'Alt Pirineu i Aran. Així ho ha anunciat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, a la primera reunió de la Taula de representació territorial de la candidatura olímpica.


Tot plegat després que aquest divendres s'hagin donat a conèixer els resultats d'una enquesta encarregada pel mateix Govern que apunta que gairebé un 75% dels ciutadans de l'Alt Pirineu i Aran creu que la celebració d'uns Jocs Olímpics d'Hivern seria interessant per al Pirineu, mentre que el 21% opina el contrari. A més, segons l'estudi, el 73% del conjunt de la societat catalana també veu positiu per al territori la proposta de fer uns JJOO al 2030, i el 68% creu que beneficiaria tot Catalunya. Entre els aspectes que més es valoren destaca la millora de les infraestructures, la promoció i internacionalització i la creació d'ocupació. Preocupa el cost econòmic, l'impacte ambiental i el llegat que en quedarà. L'enquesta s'ha fet a 1.506 persones, 300 de les quals de la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran. Tot i això, segons el Govern la decisió final s'adoptarà en funció de la consulta que es farà a la primavera entre els veïns dels 77 municipis de la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i el Jussà, l'Alt Urgell i la Cerdanya. Per contra, no hi participaran els veïns de Barcelona, així com tampoc els del Solsonès, el Ripollès i el Berguedà.


Mentrestant, des de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya han celebrat el "suport massiu" dels catalans a la candidatura, segons es desprèn de la primera enquesta encarregada del Govern. El president de la UFEC, Gerard Esteva, ha afirmat a més que el projecte "és sostenible des del punt de vista econòmic, ecològic i social i està alineat amb els objectius del Comitè Olímpic Internacional". En aquest sentit, Esteva ha recordat que l'organisme demana reduir costos, un compromís ecològic i haver de deixar un llegat, entre d'altres.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward