La Fira de l'Oli de les Borges Blanques obre una edició que recupera el format presencial i el combina amb el virtual

La Fira de l'Oli de les Borges Blanques obre una edició que recupera el format presencial i el combina amb el virtual. El certamen, que se celebra fins diumenge, aplega una vuitantena d'expositors, trenta dels quals del sector oleícola.


La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha estat l'encarregada d'inaugurar el certamen, i n'ha destacat la importància per lluitar contra el despoblament, ja que "serveixen per lligar la gent al seu territori". En aquest sentit, assegura que des del Departament de Drets Socials es treballa per "fer que la gent es pugui estar al territori, primer els joves, afavorint que es puguin quedar, però sobretot la gent gran, a través dels nous projectes d'autonomia personal".


Després de l'edició virtual del 2021, el certamen recupera enguany la modalitat presencial, tot i que la combina amb el format telemàtic, que va rebre una bona acollida l'any passat per part dels expositors i dels visitants. Núria Palau, alcaldessa de les Borges Blanques, ha celebrat que es pugui recuperar la presencialitat i "tornar a tenir els productors aquí, venent l'oli, ensenyant el seu producte i donant-lo a tastar". Palau explica que enguany el lema de la fira és '10 raons per estimar l'oli verge extra', un producte que, diu, és "molt saludable, molt beneficiós per la salut", un fet del qual "cada vegada la gent n'és més conscient i els productors ho tenen més clar".


Pel que fa a la campanya oleícola d'enguany, el vicepresident de la DOP Les Garrigues, Albert Guiu, explica que tant la producció com el preu han crescut. Apunta que "s'han fet 400.000 quilos més d'oli" respecte de l'any passat, mentre que "el preu a granel ha pujat bastant en comparació de l'any passat i en el detall les operatives han continuat més o menys amb els mateixos preus".


La Fira de l'Oli, que s'allargarà fins diumenge, aplega una vuitantena d'expositors, trenta dels quals del sector oleícola, i s'hi duran a terme una seixantena d'activitats, com ara demostracions gastronòmiques a càrrec de reconeguts xefs.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward