"Preguntar al Pirineu" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

Ho diu una enquesta del govern. El 74,6% dels ciutadans de l'Alt Pirineu i Aran creu que la celebració d'uns Jocs Olímpics d'hivern seria interessant per al Pirineu, mentre que el 20,7% opina el contrari.


En aquest sentit, el 73,3% del conjunt de la societat catalana també veu positiu per al territori la proposta de fer uns JJOO l'any 2030, i el 68,1% creu que beneficiaria tot Catalunya. Entre els aspectes que més es valoren destaca la millora de les infraestructures, la promoció i internacionalització i la creació d'ocupació. Preocupa el cost econòmic, l'impacte ambiental i el llegat que en quedarà. L'enquesta s'ha fet a 1.506 persones, 300 de les quals de la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran.Clar, és una enquesta i són només 300 les persones del territori enquestades. Però sí que sembla que hi ha una part de la societat que hi està bastant d'acord, i crec que és comprensible. Volen que el seu territori prosperi i que hi hagi eines per a poder fer-ho. Si les donen uns jocs, doncs pensen que benvinguts siguin.

També entenc aquells qui són reticents. És evident que s'ha d'anar amb molta cura i fer-ho tot molt bé. Per això cal que, més enllà d'enquestes, s'escolti la veu del poble. Tanmateix, no m'hi vull posar gaire perquè, com que no soc del territori perjudicat, no crec que sigui jo, ni cap dels qui no en formen part, qui n'hagi de parlar (gaire).

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward