La climatologia adversa, l'escassetat de matèries primeres i l'augment dels preus del transport fa incrementar el preu del cafè

La climatologia adversa a Sud-amèrica, l'escassetat de matèries primeres i l'augment dels preus del transport ha fet incrementar el preu del cafè. Aquest ha augmentat entre 5 i 10 cèntims per tassa als establiments de restauració.


Xavier Batalla, responsable de la firma lleidatana Batalla Cafès, ha explicat als micròfons d'UA1 Lleida Ràdio alguns dels factors que han fet encarir aquests preus. "Sud-amèrica marca molt el mercat, i quan aquí som a l'agost allà hi ha gelades i hi ha sequera, i això ha fet que el preu del cafè a nivell mundial es disparés fins a un 40% més en matèria primera", apunta Batalla, que diu que "això s'ha afegit a l'augment de preu de materials com els embalatges, el cartró..." i també del transport. "El cafè ve amb containers i aquest podia arribar a través d'un contenidor que et costava 2 i ara et costa 8 o 10", assegura.


Això, afegeix Batalla, ha provocat aquest encariment. I apunta que, malgrat que l'empresa ha intentat assumir-ne la major part, una altra s'ha hagut de repercutir en els clients. "Potser a l'establiment el cost del cafè li ha apujat un cèntim i mig o dos cèntims per tassa, però si a això li afegeixes el que li hagi pujat la llum o altres qüestions relacionades amb el seu establiment, potser el preu al consumidor li ha pujat 5 o 10 cèntims", diu.


Segons Batalla, aquest augment que han notat els usuaris correspon a la part proporcional de l'IPC i a l'encariment de la matèria primera.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward