"Maneres de retornar al totalitarisme" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

Aquests dies ens hem aturat molt en aquestes prejubilacions daurades dels treballadors del Parlament. Evidentment, no és admissible, ni ara, ni tampoc en el 2008 com va dir l'expresident del Parlament, Ernest Benach. Recordem que en aquells temps de tripartit, quan es va donar el vistiplau a la prerrogativa, van començar les retallades sanitàries. No és acceptable que des d'aleshores ningú hagi fet el crit al cel.


I ho sento, no. No és acceptable repartir sous de 4.000 euros per a feines que necessiten, si m'ho permeten i sense voler caure en el classisme, menys formació i atenció que la d'un metge, un bomber o altres que vostès mateixos puguin imaginar. La imatge que els privilegis sempre van per als mateixos és contínua, aquí o a Londres (que ja tenen prou "pollastres" amb les festes a Downing Street). I aquesta imatge cada cop carrega més a la gent del carrer, cosa que és altament perillós.


I a sobre, ahir vam explicar que, avui en dia, els polítics del Parlament continuen cobrant dietes de desplaçament, que van dels 300 als 700 euros per dieta. Això, calgui anar o no al Parlament a fer la tasca per la qual es paga aquesta assignació. Ahir, el secretari tercer de la Mesa, Pau Juvillà, detallava als micros d'Ua1, que aquest mes, tot i fer totes les comissions via telemàtica, els diputats cobraran aquestes quanties per cada comissió. Si m'ho permeten, un escàndol. Ho és. I això obre la porta a discursos de partits demagogs i antidemòcrates que trobaran solucions miraculoses, sempre passant pel filtre tot allò amb aires de democràcia.


La millor manera de fer tornar el totalitarisme és la que estan trobant els nostres responsables. El pitjor és que ho fan involuntàriament i sense adonar-se de què passa. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward