La Paeria emet informes desfavorables a dos projectes de línies d'alta tensió que discorrerien per terme de Lleida

La Paeria ha emès informes desfavorables a dos projectes de línies d'alta tensió que discorrerien per terme de Lleida. Aquests evacuarien l'energia produïda per plantes fotovoltaiques projectades a Alcarràs, per una banda, i a la Franja, per altra.


El tinent d'alcalde Toni Postius ha remarcat el compromís de la Paeria per preservar l'Horta i ha reclamat als promotors de projectes com aquests soterrar les línies i que el traçat aprofiti infraestructures viàries i ferroviàries existents.


Així mateix, Postius ha indicat que, tot i que l'Estat o la Generalitat acabessin autoritzant aquests dos projectes, la Paeria pot aturar el seu pas pel terme de Lleida tenint en compte que va decidir suspendre provisionalment la concessió de llicències urbanístiques.


Una d'aquestes línies d'alta tensió que estan en tramitació creuaria l'Horta de Lleida i serviria per evacuar l'energia generada per plantes fotovoltaiques projectades al municipi d'Alcarràs fins a la subestació de Magraners. La segona, evacuaria l'energia de parcs solars previstos a Fraga i Torrent de Cinca, a la Franja, i aniria fins a Ciutadilla, a l'Urgell. Aquesta segona línia afectaria una petita part del terme de Lleida, a tocar d'Albatàrrec i Artesa de Lleida.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward