Ecologistes de Catalunya alerta que les línies d'alta tensió projectades des de l'Aragó trinxaran 1.300 km de territori rural

L'entitat GEPEC-Ecologistes de Catalunya alerta que una desena de línies d'alta tensió projectades des de l'Aragó trinxaran 1.300 quilòmetres de territori rural. Aquestes infraestructures suposarien desforestar prop del 4.000 hectàrees, l'equivalent a 8.000 camps de futbol.


Després de les MAT plantejades per Forestalia i GreenCapital, des de l'agost passat s'han publicat una desena de projectes més al BOE, la majoria dels quals busquen portar l'energia des dels clústers eòlics d'Aragó fins a l'àrea metropolitana de Barcelona. Joaquim Estellé, membre de la junta del GEPEC-Ecologistes de Catalunya, apunta que aquesta separació entre el punt de producció i el de consum suposa construir noves línies de transport i també perdre eficiència, ja que la pèrdua d'energia elèctrica produïda en línies tan llargues pot ser de fins al 15%.


Paral·lelament, Ecologistes de Catalunya denuncia que aquestes línies també afectarien espais naturals de Catalunya i podrien tenir un impacte negatiu en espècies en perill d'extinció. Davant aquesta situació, des de l'entitat ecologista consideren que l'alternativa a aquests projectes és un model en què s'implantin les centrals energètiques en el sòl degradat que ja existeix al país, que serien fins a 29.000 hectàrees segons el GEPEC.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward