Condemnen a 6 mesos de presó un guàrdia urbà de Lleida per una baralla en un bar l'any 2018

Condemnen a 6 mesos de presó un guàrdia urbà de Lleida per una baralla en un bar l'any 2018. El ciutadà amb qui es va barallar ha rebut la mateixa pena, en aquest cas per un delicte d'atemptat contra l'autoritat.


L'Audiència de Lleida considera que l'agent va actuar de manera "excessiva" en una actuació que va tenir lloc el febrer de 2018 i que va acabar amb dos agents i dos ciutadans ferits. Segons es considera provat, l'agent condemnat va personar-se juntament amb un company al lloc dels fets després de rebre un avís per soroll i consum de begudes alcohòliques al carrer. En arribar, els agents van demanar a les persones que entressin al bar i deixessin de fer soroll. Dos homes, però, van desobeir les ordres i es van quedar fora amb "actitud desafiant". Llavors es va iniciar un enfrontament entre els dos agents i els dos homes. L'endemà als fets, uns joves van difondre un vídeo a les xarxes socials on es podia veure l'agent colpejant i llençant una cadira al cap a un dels joves acusats, que es trobava estirat a terra. Segons l'advocat d'un d'aquests ciutadans, Joan Argilés, aquesta prova ha estat clau per poder condemnar l'agent.


Tot i que el ministeri públic demanava inicialment per a l'agent dos anys de presó, les parts han acordat rebaixar la pena en aplicar-li l'atenuant d'arravatament o obcecació. El pacte preveu també imposar-li sis mesos de suspensió de feina o càrrec públic relacionat amb la seguretat ciutadana.


Pel que fa al ciutadà implicat en l'altercat, el ministeri públic li demanava inicialment dos anys i vuit mesos de presó, però el pacte entre les parts ha rebaixat finalment la pena en aplicar-li l'atenuant de drogoaddicció, tot i l'agreujant de reincidència. A més, haurà d'indemnitzar l'agent amb prop de 6.000 euros i pagar una multa de 900 euros per lesions.


Al banc dels acusats també s'ha assegut un altre ciutadà que, segons l'acusació, es va enfrontar i va amenaçar el company de l'agent condemnat. Aquest ha estat condemnat a 1 any de presó, 6 mesos per atemptat contra l'autoritat i 6 més per amenaces, i a pagar una multa de 150 euros per lesions.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward