La confiança empresarial a Lleida cau un 3,8% al primer trimestre del 2022

La confiança empresarial a Lleida cau un 3,8% al primer trimestre del 2022. Aquesta davallada és més del doble que la del conjunt de Catalunya, on l'índex de confiança empresarial harmonitzat ha caigut un 1,8%.


Segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya, el comerç és l'únic sector on millora la confiança, tot i que ho fa un tímid 0,2%. La resta de sectors empitjoren, encapçalats per l'hostaleria i el transport, on la confiança s’ha reduït un 4,3%, seguit per la resta de serveis (-2,5%), la indústria (-1,2%) i la construcció (-0,5%). No obstant això, les xifres són millors que ara fa un any, amb un augment del 16,8%.


Per grandària de l'establiment, els de 1.000 assalariats o més són els únics que mostren una millora de l'índex del 4,8% en relació amb el trimestre anterior. La resta mostren una pèrdua de confiança, i els que obtenen els pitjors resultats són els de menys de 10 assalariats i els de 50 a 199 assalariats, amb un descens del -3,5% i el -3,4% respectivament.


Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), a l’estat la confiança empresarial també ha caigut un 2,5% respecte al trimestre passat. De la mateixa manera que a Catalunya, l'hostaleria i el transport són els sectors que perden més confiança, mentre que la resta de serveis i la indústria són els que menys perden.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward