Esquerra Republicana descarta la proposta del front d’esquerres del Comú de Lleida per governar la Paeria

Esquerra Republicana descarta la proposta del front d’esquerres que llençava el Comú de Lleida per governar la Paeria. La formació ha explicat a UA1 Lleida Ràdio que aquest grup tampoc els ha concretat aquesta idea que sí han explicat als mitjans, però que en qualsevol cas, consideren que no és lògica a la ciutat de Lleida.


En aquest sentit els republicans recorden que les cartes democràtiques es van jugar el 2019, en unes municipals en que totes dues formacions apostaven per un canvi a Lleida després de dècades de governs socialistes. De fet sota aquesta premissa es van presentar davant l’electorat i van assolir un suport, amb Junts, que arribava amb la mateixa vocació, d’un 59% del vots.


ERC recorda que aquest esperit és el que va permetre, a posteriori i amb l’aval de les urnes, construir un projecte alternatiu de ciutat que es va materialitzar amb el pacte de Sant Joan, en que totes 3 formacions agafaven les regnes de l’Ajuntament de Lleida. Aquests, acords, recorda la mateixa Esquerra, es basaren en aspectes programàtics de noves polítiques per a la capital del Segrià enlloc d’un repartiment de cadires, per això, afegeix la formació, no tindria cap sentit formar un equip amb els socialistes.


Tampoc considera el grup municipal republicà que hagi tingut gaire sentit el conjunt de rodes de premsa d’avui dels partits de l’oposició que busquen aquesta suma per governar. Aquests, lamenta ERC, han convocat els mitjans per fer “més aviat mítings polítics” enlloc d’anunciar alguna qüestió concreta. Per això, emmarquen més aquestes declaracions com a actes de propaganda que en propostes concretes per materialitzar un govern alternatiu al del republicà Miquel Pueyo.Sobre la possibilitat d’altres formes que sumin, ERC les veu improbables perquè, a tall d’exemple, seria molt complicat tenir sota un mateix paraigües de comandament, propostes tan diferents com puguin ser la del PP amb els comuns.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward