El Comú de Lleida celebra que la proposta del PSC sigui un govern d'esquerres i apel·len a Esquerra Republicana a sumar-s’hi

"el Comú celebra que el PSC hagi volgut fer un pas cap a l'esquerra i aposti per un govern que estigui a l'esquerra i no cap a la dreta com ho va fer en l'anterior mandat. Hem defensat la necessitat de posar en valor la majoria de vots d'esquerra que tenim al consistori i això interpel·la no només al PSC sinó que també a Esquerra Rupublicana". La regidora del Comú de Lleida, Elena Ferre, engegava la compareixença del seu grup amb aquestes paraules.


Tot i això, els comuns han demanat que els socialistes que concretin més el projecte de govern alternatiu.

El Comú de Lleida no ha respost ni sí ni no a la proposta d'un govern alternatiu feta pel PSC, han demanat més concrecions en els àmbits de mobilitat, inclusió i atenció social, el model comercial de la ciutat, la política fiscal, la participació i els pressupostos municipals.


Sergi Talamonte és el portaveu dels comuns: "sabem que partim de dificultats i reticències d'anteriors mandants i fins i tot d'aquest, llavors hem plantejat uns ítems en forma de pregunta perquè es posicionin en aquests punts de conflicte i a partir d'aquí ja podrem debatre la resta de punts".


D'altra banda, el Comú de Lleida ha reiterat la seva negativa a formar govern amb el PP, asseguren que no volen tenir una altra experiència fent acord amb una formació oposada al seu grup: "l'experiència de compartir govern amb una formació antagònica, com ha estat JxCAT, ja l'hem viscut i ha estat molt negativa. Ha sigut un "lastre" en les polítiques que s'han volgut impulsar i no veiem que no té sentit explorar una possibilitat amb un partit que és encara més antagònic des del punt de vista polític i ni ens ho arribem a plantejar".


Insisteixen en l'opció d’un govern amb PSC i Esquerra.


Pel que fa al PSC tiraran endavant la moció de censura contra Miquel Pueyo sense conèixer els suports reals. Apel·len a la responsabilitat dels grups de l’oposició per construir una alternativa al govern actual.

Jaume Selles és el portaveu dels socialistes a la Paeria: "el PSC assumirà la responsabilitat històrica que li correspon en aquest moment, i com més acompanyants tinguem en aquest viatge millor serà per la ciutadania, però no ens quedarem parats en aquest escenari on la Paeria no ha negociat uns pressupostos quan no tenia els vots necessaris per tirar-los endavant".


Pel que fa a l’oferiment de formar govern amb el PP, assenyalen que ells han plantejat l’alternativa de govern només al Comú de Lleida, però demanen el suport a la resta dels grups: "nosaltres hem fet una oferta de govern als comuns, diguem-ne que el PP com és natural pot dir el que ell cregui oportú, però l'important és com es resoldrà tot plegat".


Des del PP demanen que no es veti a cap grup, lamenten que no s’inclogui al seu grup en una alternativa de govern. Segueixen oferint mà estesa per tirar endavant la moció de censura: "demanem que hi hagi generositat per part de tots els grups municipals i això implica apartar les legítimes aspiracions ideològiques i partidistes en benefici de les persones i per l'interès comú de la ciutat. Això sempre ho hem defensat des del PP, una moció és necessaris, però sempre que no es veti a ningú".


Recordem que el 27 de gener es tanca el termini per tirar endavant la moció de censura.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward