JARC demana a les organitzacions agràries i ens locals un front comú per sortir al carrer a reclamar millores per al sector

JARC demana a totes les organitzacions agràries i als ens locals que s’uneixin en un front comú per sortir al carrer a reclamar millores per al sector. L’entitat proposa reprendre les accions reivindicatives que van quedar aturades per la pandèmia.


Tot i això, l’organització agrària afirma que, des de llavors, la situació del sector s’ha vist agreujada en molts aspectes. Entre aquests apunten, hi ha la crisi de preus, la pujada dels costos de producció i els desequilibris en la cadena agroalimentària, que impedeixen percebre uns preus justos en origen i que posen en perill la rendibilitat de les explotacions.


A més, apunten també que les noves exigències de la PAC impliquen inversions que les empreses agràries han d’assumir a favor de la sostenibilitat ambiental, però que novament comprometen la seva sostenibilitat econòmica. A això, diuen, cal afegir-hi la competència que suposen els productes provinents de països tercers, en desigualtat de condicions, perquè sovint aquests no compleixen amb l’estricta normativa europea en matèria de benestar animal, condicions laborals o mesures de seguretat alimentària o mediambiental. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward