"Mascareta i?" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

No tinc ni idea si el tema de les mascaretes al carrer és correcte o no. De fet, si escolto als professionals de la sanitat, assenyalen que és un fet que no suposa una veritable lluita contra la pandèmia.


De fet, crec que l'acte en si de posar-se la mascareta al carrer no és per a protegir la gent a l'aire lliure, que més o menys, tothom veu que no és gaire eficient com a mesura. Més aviat –i això és interpretació de qui els parla- l'obligatorietat de posar-se la mascareta al carrer té a veure amb una manera de recordar a la població l'hàbit de posar-nos-la sempre quan toca. És a dir, si la portem ja posada, ningú pensarà que no l'ha de dur quan s'aproximi a un altre, o quan està en un bar a la taula i no consumeix... Vaja, que la imatge de la mascareta crec que cerca buscar la creació del marc mental que la malaltia encara existeix i que no podem abaixar la guàrdia.


Dit això, tampoc entenc que sigui l'única mesura. Com que la malaltia hi és, no té sentit que, per exemple, el govern espanyol no faci fer quarantena als contactes estrets. Tampoc té cap sentit que no hagi dit la seva sobre aforaments i tancaments. Sembla que, per tal de no perdre vots a la capital de la llibertat, la Madrid d'Espanya, tot s'hi val.


Amb la mascareta calen més mesures. Això crec que ja ho hem après, no?

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward