"Cap pas enrere: Ara més que mai toca defensar la llengua!", l'opinió de Marta March

Un cop coneguda la resposta del Tribunal Suprem en la qual es desestima el recurs presentat per la Generalitat de Catalunya sobre la sentència del TSJC que imposa que 25% del currículum dels centres educatius s'ha d'impartir en llengua espanyola, com a sindicat majoritari de l'ensenyament públic que des de sempre hem defensat la llengua catalana i la immersió lingüística als centres educatius, manifestem que:


Exigim que el govern de la Generalitat i el Departament d'Educació donin el màxim de suport als centres educatius i a tot el professorat per evitar que hagin de fer canvis que els obliguin a prescindir de la immersió lingüística i a considerar el català com a llengua vehicular d'aquests centres. 


Davant de tots els intents de fer recular la llengua catalana a l'espai on s'hauria de protegir més fàcilment, cal fer passos endavant i el moment és ara. La immersió ha demostrat ser un model de consens i la gran majoria de la societat la reconeix com a eina indispensable a les nostres aules, enfront d'una minoria que s'hi mostren contraris i fan tot el possible per fer fora la llengua catalana dels nostres centres.


Hem de ser conscients que tenim una llengua en situació d'emergència: o s'actua amb decisió i fermesa i es posen les bases per revertir aquesta reculada, o el català d'aquí a pocs anys s'haurà convertit en la llengua del passat. Des de la USTEC·STEs (IAC) afirmem que només hi ha una manera de revertir aquesta situació: cal deixar de banda complexes i posar tots els recursos per fer del català la llengua real d'ús a l'ensenyament, a totes les matèries i en tots els espais dels centres educatius.


La immersió lingüística, avalada per un 82% de la nostra societat, respon a la nostra voluntat de construcció d'un país cohesionat, a la nostra obligació de garantir les mateixes oportunitats als infants i joves independentment de la seva llengua de família, i al nostre desig de construir una societat democràtica, culta, plural i lliure. En contraposició a la gran tasca que com a país portem a terme des de l'inici del nostre model lingüístic, sense deixar ningú al marge de la nostra societat per la seva llengua d'origen, ens trobem amb la permanent voluntat d'un percentatge minoritari de persones que tenen per objectiu atacar el nostre país fins a fer-lo desaparèixer. Som conscients que l'atac a la nostra llengua és una de les eines utilitzada recurrentment per portar a terme aquesta fita, per això sempre ens trobaran davant de qualsevol atac per defensar que la immersió lingüística no es toca: el català sempre serà la nostra llengua vehicular als centres educatius.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward