ERC i Junts s'abstenen en la votació d'una moció al Parlament sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern

ERC i Junts s'abstenen en la votació d'una moció al Parlament sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern. Tot i això, el punt s'ha aprovat gràcies als vots del PSC-Units, Cs, Vox i PPC. Per contra, la CUP i els comuns hi han votat en contra.


El text ha estat proposat pel PSC i defensat pel diputat socialista Òscar Ordeig, que ha retret al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i a ERC que "no es mullin" en cap dels projectes més importants per al país. "No sabem si estan a favor o en contra de la consulta dels Jocs Olímpics, a favor o en contra del Hard Rock o del Circuit de Catalunya", ha afirmat, afegint que "la gent ens vota perquè siguem clars i ho diguem".


Per la seva banda, el diputat d'ERC Engelbert Montalà ha replicat al PSC que "liderar és donar la paraula a la ciutadania i que la ciutadania sigui el centre de l'acció política". I ha defensat que ERC vol compartir amb el territori el compromís de transformar un projecte per fer-lo "sostenible i ambiciós" portant-lo a votació d'un referèndum. El diputat ha contraposat aquesta actitud amb "posicionar-se estratègicament per arrencar un grapat de vots a curt termini".


El diputat de Junts Ramon Tremosa ha recordat que Junts va impulsar la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern de la mà de la consellera Meritxell Budó i que ell mateix va ser cap de llista per Lleida amb el compromís dels jocs. Així mateix, ha subratllat que el Parlament ja ha donat el "mandat democràtic" per presentar la candidatura.


En canvi, la diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha demanat als diputats que escoltin Kilian Jornet, Araceli Segarra, Quim Torra, el secretari quart de la Mesa, Josefina Lladós, presidenta del consell comarcal de l'Alt Urgell que és de JxCat, i a tota la gent del territori que està dient 'no' als Jocs Olímpics d'Hivern 2030.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward