Les estacions d'esquí lleidatanes confien recuperar les xifres d'abans de la pandèmia

Les estacions d'esquí lleidatanes confien recuperar les xifres d'abans de la pandèmia. Aquest cap de setmana, coincidint amb el pont de la Puríssima, ja obriran portes les 11 estacions d'esquí de la demarcació, 6 d'esquí alpí i 7 de nòrdic, que compten amb més de 500 quilòmetres de pistes.


Aquesta temporada de neu tindrà 144 dies i des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida esperen que sigui un molt bon any. La temporada 2019-2020, la darrera abans de la covid-19, es van vendre 1.253.000 forfets al conjunt d'estacions, i enguany s'espera superar la xifra d'1.350.000, tal com explicava el responsable de comunicació i màrqueting del patronat, Juli Alegre. Per tal d'aconseguir aquestes xifres, els equipaments han invertit més de 13 milions d'euros durant l'estiu per millorar i posar a punt les estacions.


Unes inversions que, segons ha afirmat el president de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya, Joaquim Alsina, s'han fet malgrat la situació pandèmica. I és que Alsina ha criticat la manca d'ajudes al sector del turisme de neu per part del govern espanyol, enfront del que ha passat en altres països veïns com França, on les estacions han rebut 40 milions d'euros a fons perdut per compensar les pèrdues patides durant la passada campanya.


D'altra banda, pel que fa al possible ús del passaport covid a les estacions d'esquí, Alsina considera que és poc factible aplicar-ho. Tot i això, afirma que faran allò que Salut acord, i a partir de la mitjanit de divendres es començarà a demanar als establiments de restauració dels equipaments.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward