Quim Torra, Ruben Wagensberg, Lluís Llach i Anna Gabriel se sumen al manifest contra els Jocs d'Hivern Barcelona-Pirineus

El manifest en contra dels Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030 segueix recollint adhesions. Els darrers a sumar-s'hi han estat l'expresident de la Generalitat Quim Torra; l'activista pels drets humans i diputat al Parlament, Ruben Wagensberg; el músic i cantant Lluís Llach i l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel.


Segons han difós en un comunicat des de la plataforma Stop JJOO, Torra apunta que cal que el Govern "comenci a canviar les prioritats" i es replantegi "les apostes cap al turisme de masses, l'oci de gran format o les operacions desajustades a la voluntat popular", tot afegint que no es pot “imposar” la candidatura.


Per la seva banda, Anna Gabriel remarca que “cal aturar els JJOO d'Hivern” i que “és necessari un canvi de model socioeconòmic”, ja que s'està convertint els Països Catalans “en un complex turístic” que “suposa més precarietat, més desigualtat i més destrucció del nostre entorn”. Així mateix, el diputat Ruben Wagensberg considera que aquest tipus d'esdeveniments "són del tot incompatibles amb un model socioeconòmic just i sostenible amb el medi".


El manifest es va presentar el passat 10 de novembre amb el suport inicial d'una quarantena de personalitats del Pirineu, entre les quals els esportistes Kílian Jornet, Núria Vilarrubla i Araceli Segarra, el filòsof Xavi Antich, els músics Alidé Sans i Sergi Carbonell o l'economista Lourdes Beneria.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward