Deu cooperatives agràries repartides per tota Catalunya recolliran els productes fitosanitaris caducats o descatalogats

Deu cooperatives agràries repartides per tota Catalunya recolliran els productes fitosanitaris caducats o descatalogats. Es tracta de la fase de prova del pla de recollida i gestió selectiva d'aquests residus, que han estat prohibits pel Ministeri d'Agricultura.


El Departament d'Acció Climàtica, en col·laboració amb la Federació de Cooperatives Agràries i l'Agència de Residus de Catalunya, ha posat en marxa el pla pilot després que el passat mes de novembre entrés en vigor un Reial Decret que en prohibeix la tinença als agricultors. Aquells que ho incompleixin s'arrisquen a rebre una sanció en cas de conservar-los. A més, el pla pilot també permetrà al Departament organitzar com es fa la retirada d'aquests productes a gran escala, tal com ha explicat la directora general d'Agricultura i Ramaderia del Departament, Elisenda Guillaumes.


En aquesta fase de prova del pla es faran recollides en deu cooperatives repartides arreu del país, a les quals els pagesos podran lliurar gratuïtament els fitosanitaris caducats o prohibits que tinguin. Un gestor recollirà aquests residus i s'encarrega de la seva gestió i destrucció.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward