Acord entre l'equip de govern de la Paeria i el Comú de Lleida per aprovar els pressupostos municipals per al 2022

Acord entre l'equip de govern de la Paeria i el Comú de Lleida per aprovar els pressupostos municipals per al 2022. Està previst que s'aprovin en un ple extraordinari el pròxim 10 de desembre.


Els comptes contemplen més 196 milions d'euros en la partida de despeses, el que suposa un increment del 17, 2 % respecte dels del 2021 i més 25 milions d'euros en inversions, amb un increment del 700 % gràcies als 15 milions que han d'arribar dels fons europeus NEXT GENERATION.


Uns pressupostos que la regidora d'Economia de l'Ajuntament de Lleida, Montse Pifarré, ha assegurat durant la presentació de l'acord que són uns comptes històrics, pel que fa a la despesa pública, a la Paeria:

"els del 2022 serà els majors pressupostos aprovats per la Paeria, i està orientat a la reactivació econòmica i transformació social".


En aquest sentit, el paer en cap, Miquel Pueyo, ha qualificat els comptes com "els pressupostos de la lleidatanitat" i l'acord, com un acte de maduresa: "aquí s'hi ha arribat fent una demostració de madures i responsabilitat extraordinària i ho vull agrair als companys del Comú de Lleida. A més a més són uns pressupostos pensats per la ciutat, de la lleidatanitat".


Per la seva banda, el portaveu del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, ha assenyalat s'han abstingut de fer polítiques partidistes en la negociació dels comptes i han assumit la responsabilitat que requereix la situació post-COVID: "no són uns pressupostos qualssevol, són els més expansius de l'ajuntament en la seva història i en aquest context el Comú de Lleida no podia posar-se a fer política partidista amb trifulgues, havíem de posar-nos a treballar i fer política amb majúscules".


Talamonte ha destacat que han aconseguit un bon acord, amb punt com una partida pressupostària de 700 mil euros en polítiques d'habitatge per persones vulnerables.


Entre les accions que suposen els comptes, el primer tinent d'alcalde, Toni Postius, explica que es destinarà un 8 % més que l'any 2021 al control de plagues, un 2 % més en la neteja viària de la ciutat i fins a 270 mil euros en la millora de l'enllumenat públic per evitar punts foscos a la ciutat. També ha destacat els projectes urbanístics: "és l'any en què es liciti per fi la nova estació d'autobusos de Lleida, també l'any en què el polígon de Torre Blanca Quatre Pilans començarà a tramitar-se el pla director que ha de mobilitzar centenars d'hectàrees de sòl industrial i l'any on es desencalli el pla de l'estació que ens ha de permetre recuperar el barri de l'estació amb la Rambla Ferran".


L'equip de govern ha convocat una comissió extraordinària aquest mateix divendres per presentar-los els comptes, amb l'objectiu que s'aprovin en un ple extraordinari el pròxim 10 de desembre i puguin entrar en vigor el 20 de gener.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward