L'Arnau ha tractat 36 pacients amb ictus isquèmics gràcies al sistema de monitoratge remot en col·laboració amb la Vall d'Hebron

L'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida ha tractat 36 pacients amb ictus isquèmics gràcies al nou sistema de monitoratge remot en col·laboració amb neuroradiòlegs de l'Hospital Vall d'Hebron. L’equip permet als professionals de Barcelona accedir en qualsevol moment al procediment a través d'una càmera situada a la sala.


La nova tecnologia està especialment dissenyada per donar suport a procediments com ara la trombectomia mecànica, una tècnica que consisteix a extreure mecànicament un trombe que bloqueja la circulació de la sang i que es va començar a aplicar a l'Arnau el 2019.


Des de llavors, aquesta tecnologia s’ha anat incorporant de manera progressiva al centre lleidatà, fins a garantir actualment la presència física diària d'un neuroradiòleg intervencionista desplaçat des de Vall d'Hebron. Aquest hi és de dilluns a divendres en horari laboral i, a més de tractar l'ictus isquèmic agut, també fa arteriografies diagnòstiques. Des de la posada en marxa del servei n’ha fet 86, evitant el trasllat d'aquests pacients a Barcelona.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward