Una cinquantena de delegats de presons de la UGT es tanquen a la seu del Departament de Justícia per exigir millores als centres

Una cinquantena de delegats de presons de la UGT s'han tancat a la seu del Departament de Justícia a Barcelona per exigir millores als centres penitenciaris. Ho han fet després de les 4 agressions patides per treballadors dels centres penitenciaris de Ponent, Brians 2 i Quatre Camins, en aquest darrer cas amb arrencament de la falange d'un dit.


Els responsables sindicals consideren que la consellera de Justícia és "responsable directa de les contínues agressions que pateixen els professionals penitenciaris" i reclamen que actuï de manera decidida en defensa dels professionals.Des de la UGT acusen el Departament de mantenir "una plantilla sota mínims alhora que envellida", amb una mitjana d'edat que frega els 54 anys i que en alguns centres s'aproxima als 59. A més, reclamen recuperar els més de 500 efectius perduts en els darrers anys, i critiquen que només s'hagin convocat 67 places públiques en aquest àmbit. Així mateix, demanen també canvis en els règims de presons, ja que afirmen que aquest estan provocant "pèrdua d'autoritat" entre els treballadors.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward