Unió de Pagesos alerta que l'augment dels costos de producció en cereals i herbacis no es veu compensat amb els preus en origen

Unió de Pagesos alerta que l'augment dels costos de producció en cereals, herbacis i farratge no es veu compensat amb els preus en origen. Segons l'organització agrària, els costos han augmentat entre un 30% i un 100%, mentre que el preu del cereal només ha pujat entre un 13% i un 17%. Unió de Pagesos calcula que aquesta situació tindrà el mateix efecte que una adversitat climàtica que provoca pèrdues de producció superiors al 30%. Santi Caudevilla, responsable de cereals i herbacis de l'organització, assegura que el sector viu aquesta situació amb "por".


Davant aquesta situació, des d'Unió de Pagesos insisteixen en la necessitat d'implementar mesures com un IVA reduït per a tots els béns i serveis agraris, una reducció de la tributació per a les construccions indispensables per a activitats agràries o un gasoil professional. Alhora, també demanen a l'Estat que adeqüi els mòduls de la pagesia que tributa pel mètode d'estimació directa de cara a la declaració de l'IRPF 2021, per assegurar una tributació justa per al sector.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward