Prop de 1.400 lleidatans van ser diagnosticats l’any passat de malaltia pulmonar obstructiva crònica

Prop de 1.400 lleidatans van ser diagnosticats l’any passat de malaltia pulmonar obstructiva crònica. Aquesta segueix essent una de les principals causes de mortalitat arreu del món tot i la covid-19.


Aquesta malaltia, que es produeix perquè s’inflamen els bronquis i es destrueixen els envans dels alvèols, afecta un 10% de la població. Tot i això, els experts calculen que hi ha entre un 15% i un 20% de població infradiagnosticada. El 2020, a la demarcació de Lleida es van diagnosticar gairebé 1.400 casos nous, més d’un miler dels quals a la Regió Sanitària de Lleida i prop de 300 a la de l’Alt Pirineu i Aran. En total, l’any passat hi havia una prevalença de més de 20.500 persones amb MPOC entre les dues regions sanitàries.


Un dels tractaments que reben aquests pacients és l’oxigenoteràpia domiciliària. En concret, l’any 2020 se’n van prescriure gairebé 700 de noves entre les dues regions sanitàries.


Amb el lema ‘Pulmons sans: més important que mai’, aquest dimecres es commemora el Dia Mundial de la malaltia pulmonar obstructiva crònica. L’esdeveniment té com a objectiu conscienciar la població sobre la malaltia i millorar l’atenció a les persones afectades.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward