Alerten que el consum d'alcohol cada cop comença en edats més joves

Alerten que el consum d'alcohol cada cop comença en edats més joves. Coincidint amb el Dia sense Alcohol, l'Associació d'Alcohòlics Rehabilitats de Lleida fa una crida a iniciar abans la prevenció del consum d'aquesta substància.


Fa 20 anys, l'edat d'inici al consum de l'alcohol se situava entre els 15 i 16 anys, mentre que actualment se situa als 13 anys. Una xifra que segons el president de l'associació, Francesc Ripoll, és "molt preocupant", i per això reclama que la pedagogia sobre el consum d'alcohol es comenci a fer més aviat. A més, Ripoll també alertava davant els micròfons d'UA1 Lleida Ràdio del perill que suposa que els joves percebin que el consum d'alcohol és sinònim de festa.


D'altra banda, el president de l'entitat explica que des de l'inici de la pandèmia han notat una davallada d'usuaris. I tot i que en els darrers mesos han detectat un petit repunt, aquest encara no arriba als nivells d'abans de la covid. Un fet que Ripoll atribueix, en part, al tancament dels establiments de restauració. Tot i això, admet que és probable que la gent hagi seguit consumint alcohol a casa.


Per tal de commemorar el Dia Sense Alcohol, l'Associació d'Alcohòlics Rehabilitats de Lleida durà a terme una acció al Centre Penitenciari de Ponent. I és que, segons Ripoll, l'alcoholisme també és un factor que fa augmentar la possibilitat de cometre actes delictius.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward