"Soroll" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

Ahir, els membres de la Plataforma contra el soroll i l'incivisme a Lleida denunciaven en aquests micros uns nivells de soroll que espanten només d'escoltar les xifres.


Segons apunten, han dut sonometries durant el darrer cap de setmana, i els resultats extrets als carrers Sant Martí i Bonaire de la capital lleidatana superaven els 85 decibels, en plena matinada.

Cal pensar que l'organització Mundial de la Salut recomana no exposar-se a ambients amb valors superiors als 65 decibels durant el dia i als 55 durant la nit.


Qui ha patit la molèstia del soroll, sobretot a hores nocturnes, sap que és complicat conviure-hi. Que tot s'amplifica i que és molt difícil poder descansar si tens una remor de fons, que en aquest cas i veient les dades podríem parlar de marejada o tempesta en primer pla.


Diuen que això passa des de la represa de la normalitat i per les seves paraules, tot i que s'ha intentat mitigar, encara no s'ha trobat la solució. És un mal que pateixen totes les ciutats o poblacions una mica grans. Tot i estar d'acord amb compartir l'eufòria de la –tot apunta- sortida de la crisi sanitària, no hem d'oblidar que la salut són moltes coses, també el benestar mental. Si les nostres celebracions al carrer, si el nostre gaudi, complica la vida dels altres, potser fem alguna cosa mal feta.


Com arreglar-ho? Ni idea, però potser sent una mica més conscients tots plegats podrem fer un primer pas.

 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward