"Bèsties i fàstic" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

Quan hi ha una agressió no és culpa de la dona que la pateix. No, la dona no ha d'anar acompanyada per evitar ser assetjada, agredida o violada. La dona pot veure, pot flirtejar o pot fer allò que vulgui i res legitima que algun home es pensi que té el dret de destruir la dignitat de ningú pel sol fet de ser home.

Fàstic, repulsió, indignació... això ja ho hem dit i ho tornem a dir després del cas brutal d'Igualada on una noia, perdó, una nena de 16 anys, ha estat agredida.


No sé de qui és culpa, si de la societat, dels seus pares o de tots plegats, però aquest col·lectiu de malparits que cada cop es deixen veure més (ja no dic que hi hagi més, ja que seria enganyar-nos, hi han estat sempre), sembla que res els aturi. No sóc qui, ni tampoc sóc un expert, però la legislació hauria de posar molts problemes a aquestes bèsties i sembla que no ho fa.


Sembla que el legislador esperi que això s'arregli com la pandèmia. Que passi el temps i tot passi, però crec que això va a l'inrevés. Com més es trigui a actuar més impunitat es crea. L'agressió comença amb la brometa, amb el "tampoc és per a tant", amb el "per això no val la pena".


Ara, segurament seré poc políticament correcte, però ho sento, dec ser poc modern. Crec que només ens resta la solució de la mà dura, proporcional, però mà dura. La mesura pal·liativa no funciona. La pedagogia i les teories del maig del 68 mal enteses i amb molt bona intenció, em sap greu, però sembla que no acaben de resultar, ni a l'escola, ni a casa, ni al carrer.


Els nous temps no tracten de fer veure a la gent que amb dolçor i comprensió tots som "especials", els nous temps tracten de fer veure que tots som iguals, i qui no ho accepti que vegi les conseqüències.

Avui estic encès, certament. I crec que si preguntem al carrer, hi haurà una gran majoria que pensi tres quarts del mateix. Menys llibres d'autoajuda i més protecció a qui pateix.   

  

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward