Una exposició destaca les aportacions a la societat de 68 dones de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran nascudes abans del 1940

Una exposició destaca les aportacions a la societat de 68 dones de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran nascudes abans del 1940. La mostra forma part d'una iniciativa de l'Institut Català de les Dones que també inclou la publicació d'un llibre amb la història d'aquestes dones.


L'exposició porta per títol 'Dones rurals. Dones de Lleida' i inclou mestres, periodistes, científiques, poetesses, polítiques i pageses. El contingut de la mostra s'ha fet gràcies a les propostes i la informació facilitada per una cinquantena d'entitats de dones, culturals i veïnals, així com ens locals. Algunes de les protagonistes, com la Josefina Vidal, han participat en l'acte de presentació, que s'ha fet al Teatre l'Ateneu de Tàrrega. Vidal, que va viure part de la seva joventut a Anglaterra i Holanda, va ser activista política i va participar de la fundació del PSOE. També va ser cap de la secretaria del Ministeri de Sanitat quan aquest l'ocupava Ernest Lluch.


Per la seva banda, la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí, ha explicat que el projecte vol servir per treure de l'oblit la tasca feta per moltes dones que en el seu moment van ser invisibilitzades. Benedí apunta que, després de Lleida, aquest projecte que també es farà a les demarcacions de Girona, les comarques centrals, Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward