Comencen les obres d'urbanització de la plaça Sant Domènec de Balaguer

Comencen les obres d'urbanització de la plaça Sant Domènec de Balaguer. Aquestes tenen com a objectiu fer l’espai més accessible i donar unitat a tot el conjunt monumental.


L'Institut Català del Sòl ha iniciat els treballs, que s'inscriuen en el protocol de l’1% cultural i tindran un cost de 115.000 euros, dels quals el consistori de la capital de la Noguera n'aportarà 67.000 i la resta aniran a càrrec de la Generalitat.


La plaça es troba dins els terrenys que havien format part del conjunt del convent de Sant Domènec, al marge oriental del riu Segre, a tocar el pont vell de Sant Miquel. Els treballs, que s'executaran en cinc mesos, tenen com a objectiu donar a l'espai una sensació d’unitat amb la presència dels edificis del conjunt monumental, declarats com a Béns Culturals d’Interès Nacional. Per aconseguir-ho, s’unificarà el revestiment dels murs existents, que s'han construït en diverses èpoques i amb materials diferents. També es col·locarà un banc de gabions a l'entrada de la porta del claustre i es renovarà el mobiliari urbà.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward