Poc optimisme entre l’empresariat lleidatà de cara al quart trimestre de l’any

Poc optimisme entre l’empresariat lleidatà de cara al quart trimestre de l’any. L'Índex de confiança empresarial harmonitzat segueix en positiu, però només puja un 0,2% a la demarcació, enfront del 0,6% del conjunt del país.


La confiança empresarial a Catalunya perd força al quart trimestre de l'any respecte als mesos d'estiu, segons les dades publicades de l'Institut d'Estadística de Catalunya. És una xifra allunyada dels augments del 9,8% del trimestre anterior. De fet, el 0,6% actual és el nivell més baix des del segon trimestre del 2020, en plena pandèmia, quan l'índex es va enfonsar un 30%.


El comerç és el sector que arrossega la confiança a la baixa, ja que cau un 3%. En canvi, l'índex puja un 3,7% a l'hostaleria i el transport, un 3% a la construcció, un 1,2% a la resta de serveis i un moderat 0,2% a la indústria.


Els establiments amb més confiança són els més grans, els que tenen més de 1.000 treballadors, amb un augment del 6,1% en comparació amb el tercer trimestre. Els d'entre 200 i 999 assalariats augmenten l'índex un 1,4%, i els més petits, amb menys de 10 treballadors, ho fan un 1,7%. En canvi, les pimes d'entre 10 i 49 assalariats perden confiança i les d'entre 50 i 199 també.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward