La consulta popular sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern tindrà lloc el segon semestre del 2022

La consulta popular sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern tindrà lloc el segon semestre del 2022. Així ho ha anunciat la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, després de la comissió bilateral entre el Govern i el Conselh d'Aran celebrada aquest dimecres.


Segons la consellera, les dues administracions han coincidit en el fet que cal articular un procés deliberatiu al territori sobre la candidatura, i ha assegurat que durant les pròximes setmanes i mesos es farà un treball molt intens per explicar quina és la proposta. Per la seva banda, la síndica d'Aran, Maria Vergés, ha afegit que es tracta d'un projecte amb un "consens polític" i que la seva voluntat és tirar-lo endavant. Aquest, però, haurà de comptar amb l'aprovació dels territoris on s'han de desenvolupar.


En el marc de la trobada, la síndica ha demanat accelerar la ponència de traspassos perquè el desplegament de la Llei d'Aran comenci a ser efectiva. Apunta que la norma "fa 30 anys que és viva", però el desplegament de competències "encara no ha arribat als nivells que hauríem desitjat".

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward