La Segarra és la comarca catalana amb la proporció més gran d'estrangers a la seguretat social

La Segarra és la comarca catalana amb una proporció d'estrangers a la seguretat social més elevada, del 30,6%, i duplica la mitjana catalana. Darrera, i en tercer lloc a nivell català, hi ha una altra comarca lleidatana, el Pla d'Urgell amb un 22,7%.


Son dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, l’Idescat. La Segarra també encapçala una altra llista. És on hi ha una proporció més baixa de dones afiliades, amb un 41,6%, davant el 58,4% d'homes.

Per posar en context, la comarca amb més igualtat entre afiliats per sexe és el Barcelonès, on el 51,3% dels afiliats són homes i el 48,7% són dones.


Les úniques comarques on l'increment dels afiliats de nacionalitat espanyola supera el de la població estrangera són la Cerdanya i el Pallars Sobirà, amb augments dels afiliats estrangers de l'1,4% i el 2,4%, respectivament, i increments de les persones de nacionalitat espanyola del 6,3% i el 4,5%, respectivament.

En l’àmbit general,  els afiliats a la Seguretat Social a 30 de setembre han augmentat un 3,4% anual a Catalunya, fins a 3.317.456 persones. Aquest increment s'ha produït a totes les comarques, excepte a dos, a l'Aran, amb un descens del 7,9%, i també i al Baix Empordà, amb un descens una mica menor.


L'augment interanual del nombre d'afiliats és lleugerament més elevat en les dones (3,5%) que els homes (3,2%). Per comarques, en totes augmenten el nombre d'afiliats i afiliades, excepte a la Terra Alta i al Pallars Jussà, on el nombre d'afiliades baixa un 0,2%.


El grup de 30 a 44 anys és l'únic on el nombre d'afiliats ha disminuït, un 0,1%, cosa que s'ha vist reflectida a més de la meitat de les comarques i l'Aran. Els afiliats de 45 a 54 anys han augmentat un 4% al conjunt de Catalunya i només han disminuït al Pallars Jussà (-0,5%). Per la seva banda, els afiliats de 55 anys o més han augmentat un 5% a tot Catalunya, amb increments a totes les comarques.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward