La UGT demana avançar la preinscripció per als cicles d'FP per planificar millor l'oferta del Departament d'Ensenyament

La UGT demana avançar la preinscripció per als cicles d'FP per planificar millor l'oferta del Departament d'Ensenyament. El sindicat reclama accions per evitar que el curs vinent es produeixin situacions com la d'aquest estiu.


El responsable del sector d'educació pública de la UGT a les Terres de Lleida, Josep Maria Ibáñez, considera que els problemes per trobar places per cursar formació professional aquest curs es deuen, en part, a una mala previsió del departament. Per això, demana que de cara al curs vinent s'avanci la preinscripció per evitar-ho, ja que "fent la preinscripció més aviat podràs fer un planning de tot el que necessites, tota la demanda. El que no pot ser és el desgavell que hem vist aquest estiu".


Un altre dels factors que ho han motivat és l'elevat augment de les sol·licituds per cursar aquest tipus d'estudis. Això, segons el responsable de l'escola concertada del sindicat, Santi Balcells, respon als canvis que s'han detectat en el mercat laboral.


Segons va anunciar el Departament d'Ensenyament, més de 1.300 alumnes es van quedar sense plaça al cicle d'FP al qual s'havien preinscrit. Tot i això, des del govern se'ls va oferir inscriure's en una altra titulació del mateix tipus, ja que en finalitzar la matriculació hi havia prop de 4.000 vacants de graus mitjans i superiors, tot i que no dels estudis que sol·licitaven.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward