La Guàrdia Civil i Treball registren les oficines del Lleida Esportiu al Camp d’Esports

S’investiga suposats delictes de frau a la seguretat social, blanqueig de capitals i una possible falsedat en contractes dels treballadors del club


En el marc de l’operació ‘Strike 11’ (que persegueix suposats delictes fiscals), a quarts d’onze del matí d’aquest dimarts, una dotzena d’agents de la Guàrdia Civil, acompanyats de membres de la delegació a Lleida d’Inspecció de Treball han arribat a les instal·lacions del Camp d’Esports on han interrogat, al llarg de l’entrenament matinal, als jugadors, membres del cos tècnic i fins i tot fisioterapeutes practicants, al voltant de la seva situació laboral amb el Lleida Esportiu: horaris de la seva jornada laboral o les retribucions que reben i com ho fan. Durant aquestes preguntes, entre d'altres qüestions, els jugadors els hi haurien explicat als agents i als membres de Treball que encara no han percebut cap quantitat aquesta temporada. Un fet, que segons ha apuntat el diari Segre després de consultar a futbolistes de la temporada pssada, és habitual, ja que, afirma, en els seus respectius contractes, hi hauria estipulat que la primera nònima no la reben fins al tercer mes de temporada.


Un cop a dins les oficines del Camp d’Esports, també han parlat amb l’actual president i un dels propietaris del club Jordi Esteve.


L’actuació que ha tingut lloc aquest dimarts al matí respon a diverses denúncies que treballadors del club en temporades passades haurien realitzat. Així, els investigadors han buscat indicis de falsedats en contractes, sobretot centrats en un possible frau contra la Seguretat Social, per la possible manca de cotització de les quantitats pagades en els contractes dels seus treballadors.  


Passades les dues del migdia, els agents de la Guàrdia Civil i els membres d’Inspecció de Treball han abandonat el Camp d’Esports sense detencions, en una investigació que encara a hores d’ara està oberta i sota secret de sumari.


Des del Lleida Esportiu però, han comunicat que, "en cap cas s'ha realitzat cap escorcoll de cap mena" i que els "inspectors han demanat al Club una sèrie de documentació que s'haurà de presentar en un termini de quinze dies a Inspecció de Treball".


Tot plegat coincideix, a poc més de 24 hores del partit d’aquest dimecres al Camp d’Esports entre el Lleida Esportiu i la Sociedad Deportiva Ejea a les vuit del vespre en el marc de la Copa RFEF, i amb una situació esportiva del club dolenta on després de cinc jornades, el Lleida Esportiu encara no sap què és guanyar. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward