"4 anys" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

Avui fa 4 anys d'aquell dia que va regirar la política catalana i la manera de veure-la per a molta gent. Aquell dia es va produir una situació difícil d'explicar, però que en resum, si és que es pot resumir, passaria pel fet que la gran majoria de ciutadans de Catalunya, fossin o no independentistes, no entenien ben bé les imatges de la policia al carrer, carregant contra mans alçades.


Això ha marcat la política, com deia, dels últims 4 anys. Sembla, però, que això està virant cap a un altre rumb. No em preguntin quin perquè no ho sé, però hi ha un canvi de tendència. És evident. Ahir, en acabar el debat de política general vam veure la divisió dels tres partits independentistes del Parlament. Cap resolució sobre la independència va arribar amb consens, ni sembla que hi hagi un full de ruta comú.

Per exemple, el ple del Parlament va rebutjar que les institucions catalanes es comprometin "a dur a terme un referèndum d'autodeterminació abans no finalitzi la legislatura". Aquesta era la proposta de resolució que havia presentat la CUP en solitari al debat de política general per tal de posar calendari a un nou referèndum, però les negociacions entre els independentistes van fracassar i els anticapitalistes es van quedar sols votant-hi a favor. ERC va acabar abstenint-se, Cs no ha volgut votar, i JxCat i la resta de grups hi han votar en contra.


De fet, els tres grups sobiranistes han intentat consensuar textos pactats que incloguessin el referèndum, algun tipus de calendari, el dret a l'autodeterminació i la llei d'amnistia. Però els intents i les reunions han fracassat, i la proposta de la CUP, com dèiem, s'ha acabat rebutjant.


Sí que va tirar endavant la proposta de la taula de diàleg. Ho va fer amb els vots dels comuns, d'Esquerra i del PSC.


Com veuen, 4 anys després sembla que s'entra en una nova etapa política a Catalunya. No em preguntin cap a on, perquè no ho sé. El que és evident és que la unitat independentista, tan reclamada per les bases, sembla que costa de trobar.  

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward