Carles Puigdemont surt de la presó amb llibertat total de moviments per la Unió Europea

A les sis de la tarda ha estat quan l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont ha sortit de la presó de Sàsser després que el jutge hagi decretat la seva llibertat. Abans de la sortida de Puigdemont, el cap de l’oficina de l’expresident, Josep Lluís Alay, ha explicat que el jutge ha marcat pel 4 d’octubre la vista sobre l’euroordre: “Sense cap mesura cautelar vol dir sense cap mesura cautelar, no cal pensar-hi més. És lliure de moure’s per Sardenya, per Itàlia i on vulgui. El jutge determina el dia 4 d’octubre com a dia per la vista per veure la demanda d’extradició d’Espanya, però no diu res més”.


Un cop fora de la presó, tot i que Puigdemont no s’ha aturat a donar explicacions, de camí al vehicle amb el qual ha marxat de Sàsser, ha realitzat les següents declaracions: “Ja sabia que hi havia carabinieris i, per tant, sabia què podia passar, però també sabíem com podia acabar perquè la decisió del Tribunal General de la UE és molt clara i avui s’ha vist. Espanya no perd mai les oportunitats de fer el ridícul”.


Recordem que la policia italiana va detenir Puigdemont aquest dijous al vespre a l’aeroport de Sardenya quan es dirigia a l'illa italiana per participar en un seguit d'actes oficials a la ciutat de l'Alguer, com l'Aplec Internacional de l'Adifolk i la reunió amb el president de la regió autònoma de Sardenya i amb el síndic de l'Alguer. Una agenda que segons la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, es reprendrà. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward