"Viure a l'Horta" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

L'ajuntament de Lleida ja ha pogut posar en marxa el circuit de càmeres de videovigilància de l'Horta. Per ara, s'han instal·lat 19 càmeres i s'ha d'arribar a 46 aparells en dos anys.


Una bona mesura per a donar seguretat en una zona que, com sempre diuen els veïns, segueixen amb aquella sensació d'inseguretat, encara que els cossos policials diguin que no està justificada. La principal raó d'aquesta sensació, si m'ho permeten, és el fet que a l'Horta cada cop hi ha menys gent. La gentrificació de la zona, que veu com els veïns es fan grans, i el fet que els fills i filles es veuen obligats a marxar pel fet de no poder edificar, o bé, pel fet que és més còmode viure al centre de la ciutat que a l'Horta, per assegurar-se els mateixos serveis que la resta, condemna a la reducció de població.


Cal trobar mesures que ajudin a reduir la inseguretat, cert, però a vegades no tenen a veure, directament, amb qüestions de seguretat. L'Horta, si segueix viva, disculpin la redundància, viurà. Cal possibilitar que la gent tingui ganes de viure-hi, que les famílies joves s'hi puguin instal·lar, i que deixi de ser un indret condemnat a la polèmica eterna de la despoblació, o pitjor, a la desaparició en enfront de la gran urbs. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward