"No, no tens dret a deixar el cotxe aquí" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

A Lleida tenim un problema amb els vehicles. Volem anar arreu amb el cotxe i aparcar a la porta. Sí, hi ha gent que s'estirarà els cabells amb això, però és veritat. La ciutat està massa plena de cotxes, i això fa que el ciutadà cregui que té dret a anar amb les quatre rodes com si fossin les seves cames. Un exemple són les dades del Civicar, que en els tres mesos de vida, els tres mesos estivals, amb només uns vint dies de col·legi, ha enxampat 805 cotxes mal estacionats. La majoria, un 40%, estaven, justament, aparcats en doble fila. Veurem ara amb la tornada a l'escola.


Això és una mostra que no només és allò de "deixo el nen i marxo" sinó que ho és tot. És "entro un moment aquí", "per deixar-lo 5 minuts no passa res" o "aquí no molesta".


Cal agafar més el vehicle de "San Fernando" i menys el cotxe, i cal demanar i reclamar més transport públic. No sempre és culpa de la ciutadania. És necessari que l'ajuntament faci l'aposta que encara no ha fet. És urgent incrementar el transport públic, de qualitat i econòmic. Que hi ha pèrdues? Coi, per això és públic. Parlem del benestar ciutadà i del medi ambient. Mai hi ha pèrdues si parlem de vides i del nostre planeta.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward