La UGT reclama més inversió en habitatge públic per destinar-lo a usos socials

La UGT reclama més inversió en habitatge públic per destinar-lo a usos socials. També proposen programes que estimulin el lloguer per part de particulars.


El secretari de polítiques socials i ocupació de la UGT a les Terres de Lleida, Ramon Moreno, apuntava als micròfons d'Ua1 Lleida Ràdio que en els darrers anys ha primat l'especulació amb l'habitatge i les administracions no han prioritzat la compra o construcció d'immobles per a destinar-los a famílies vulnerables. En aquest sentit, considera que la situació d'emergència social generada per la pandèmia fa necessari "més habitatge social, més construcció d'habitatge social i de lloguer social". En cas que això no sigui possible, reclama "polítiques que estimulin als propietaris a posar a disposició aquests pisos, amb alguna mena de contracte en col·laboració amb entitats, ajuntaments o qui sigui".


Una altra de les qüestions en els quals Moreno creu que cal actuar és en la tarifa de la llum. Alerta de les situacions de pobresa energètica que pot comportar l'augment de la factura, sobretot a mesura que comencin a baixar les temperatures, ja que "ens trobarem amb la situació molt més agreujada, amb moltes persones que no podran pagar, que hauran d'anar a la bonificació social perquè no els tallin la llum". A més, alerta que "malgrat que hi hagi la legislació que vulguis, s'ha constatat que certes empreses elèctriques envien cartes amenaçadores i intimidadores, es fan talls i si convé ja tornaren a donar servei...". Davant aquesta situació, Moreno apunta que potser les administracions haurien de recuperar el control de certs serveis per tal d'evitar situacions com aquesta i garantir que aquests arriben al conjunt de la ciutadania.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward