"Quin desastre, quina vergonya", l'opinió de Jordi Pou

No fa ni una setmana parlava, aquí mateix a UA1, de la debilitat del Govern de la Generalitat. Després del vodevil tragicòmic d'ahir, amb el veto del president Aragonès a la llista de noms presentada per Junts per assistir a la taula de diàleg, crec que aquella debilitat agafa, per desgràcia, un protagonisme tràgic. No entraré a discutir les raons d'uns i altres. Perquè a hores d'ara, allò del consens, de si amb membres del govern o no, de si el veto arriba de la Moncloa, i tota la llarga llista de retrets i arguments, ja s'ha repetit mig miler de cops i segur que ja en teniu la vostra opinió.


El que si crec que és simptomàtic, és que hagi estat just després de la diada, d'un 11 de setembre que va permetre recuperar la sensació de força de la gent. Sembla que la pressió del carrer, els xiulets i aplaudiments, les pancartes, o fins i tot el que alguns anomenen estupideses, han deixat al descobert un problema que, tampoc no ens enganyem, era força evident. El desacord entre els dos grans partits independentistes, que ja és abraonat i públic, s'ha convertit en sistèmic. No hi ha res a fer. Són manifestament incapaços de sumar per donar resposta als seus votants, aquell magnífic 52% de vots del 14 de febrer. Cada dia que passa s'entén menys que segueixin amb un govern per al qual no comparteixen ni full de ruta per arribar a la independència, ni tampoc, i encara és pitjor, tota la resta de polítiques per gestionar el que s'ha vingut a anomenar el mentrestant. Si a tot això, que ja és greu, hi sumem ridículs públics que només resten, com el d'ahir, el millor seria enviar-los a tots dos a la paperera de la història, per més còmodes que us sentiu amb un o altre. Confiança zero.


És que ni allò dels dos anys, proposta de la CUP, és creïble. Vaja, és que és impossible. Aquest govern està dat i beneit. Anem de cap a pactes alternatius o a eleccions. No hi ha solució. Quin desastre. Quina vergonya.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward