UP calcula unes pèrdues del 25% al sector de l’aviram per la covid i reitera que encara paga les inversions del 2012

Alerten que actualment el 83% de la producció d'aviram a Catalunya es fa amb gàbies i que eliminar-les suposaria una inversió de més d'un milió d'euros en una explotació mitjana d'entre 50.000 i 60.000 animals.

Afirmen també que canviar el tipus de producció no cobriria la demanda i que per tant s'hauria d'importar carn i ous de fora i que aquests no complirien la normativa.


Jordi Armengol és el responsable de Sectors Ramaders a la Comissió Nacional Permanent d’Unió de Pagesos: “Si aquest procés s’ha d’acabar executant, que aquest projecte es faci tenint en compte la necessitat general de la població. Si ens demanen produir d’una manera que ens provoqui un sobre cost, no es de rebut que la producció de fora pugui entrar amb sistemes de producció que no són equiparables als que ens obliga la normativa europea”.


El sector de l'aviram recorda, a més, que encara estan pagant les inversions del 2012 per ampliar les gàbies seguint la nova normativa de benestar animal i que la covid-19 els ha causat pèrdues d'un 25% pel descens de vendes en restauració.

 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward