L'atur cau per cinquè mes consecutiu a la demarcació de Lleida i la xifra de desocupats se situa en 20.714 al juliol

Segons les dades que ha donat a conèixer aquest dimarts el Ministeri de Treball i Economia Social. A la vegada, hi ha 1.408 aturats menys que al juliol del 2020, és a dir, un davallada del 6,36%. L'atur va disminuir al juliol a Lleida en tots els sectors, liderats pels serveis, amb 1.175 aturats menys. A l'agricultura va caure en 269 persones, a la indústria en 152 i la construcció va registrar 114 desocupats menys. Del total d'aturats de la demarcació, 9.038 són homes i 11.676 dones. D'aquests, 1.480 tenen menys de 25 anys.


Unes dades al territori, que el Secretari General de la UGT a les Terres de Lleida, José Luis Aguilà, valorava així a Ua1 Lleida Ràdio: “Tradicionalment el mes de juliol hi ha un repunt a favor de les dades de l’atur perquè hi ha contractació sobretot al sector dels serveis i al voltant de la campanya fructícola. Com cada any, hi ha aquest repunt, però ens trobem que al finalitzar aquestes temporades estacionals tornem a tenir pujada d’atur”.


Quant al nombre d'afiliats a la Seguretat Social, la xifra total al juliol era de 203.801 persones, cosa que representa un increment de 4.815, un 2,42% més en relació amb el juny.


A Catalunya, l’atur continua caient al juliol amb 37.548 desocupats menys. Segons el Ministeri de Treball, Catalunya tanca el mes amb 408.314 aturats, un 13% menys que fa un any i un fort descens de 61.035 persones. Les xifres d'aturats no inclouen els inclosos en un ERTO, que baixen en 27.100 persones i se situen en 62.255 afectats. Enric Vinaixa és el Secretari de Treball del Departament d’Empresa i Treball: “Portem sis mesos de creixement de les afiliacions en termes intermensuals i quatre mesos a nivell interanual. L’increment anual del 4,3 suposa el millor valor des del juliol del 2005 situant-nos en valors previs a la pandèmia”.


Per acabar, i en clau espanyola, el Ministeri de Treball ha celebrat que la reducció d’atur al juliol, diuen, és la més gran de la història i és consistent. Així ho deia el ministre de Treball, Joaquín Pérez Rey: “Mai cap registre, ni a l’estiu, ha produït dades tant bones. Gairebé 200 mil persones menys registrades als serveis públic de treball”.


En la mateixa línia, el secretari de Seguretat Social, Israel Arroyo, ha apuntat que la creació de llocs de treball és "genuïna" i té ja té a veure amb "l'acceleració de l'activitat" i no només amb la sortida d'ERTO.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward