"Alguaire" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

Que hi hagi un acord per a l'ampliació de l'aeroport del Prat és la principal notícia de molts mitjans, sobretot aquells provinents de Barcelona. És evident que això té una afectació en l'àmbit català, i que per tant, tots els lleidatans també es veuen repercutits.


Però, aquesta notícia també, val a dir, que allunya d'altres que potser serien més beneficioses per a Lleida. I és que, conjuntament a aquesta mesura, es parla de portar l'alta velocitat als aeroports de Reus i Girona. Per què no apostar per Lleida, també?


Amb l'alta velocitat, l'aeroport quedaria a una hora i quart de Barcelona i de la seva zona d'influència. De fet, si parlem d'indústria i logística, és el que té més capacitat de creixement, més que res per la seva ubicació. Per a les coses bones i per a les coses dolentes, està situat enmig d'un gran no res, cosa que permet la seva expansió, però també li calen més esforços en connexions, algunes ja treballades.


Sembla que l'aeroport d'Alguaire hi és, però que no acaba de veure's com una oportunitat per al transport de passatgers. Mirin, jo era dels qui creia que no calia un aeroport, que el que calen són transports públics de qualitat, posats a gastar. Rodalies, autobusos... I menys ciment per a vehicles privats. Però ara que l’aeroport ja hi és, se li ha de trobar un rendiment, però de veritat. Apostar per infraestructures que ja funcionen no té mèrit, no creuen? 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward