Quinze morts a les carreteres lleidatanes durant els set primers mesos del 2021

La demarcació de Lleida registra 15 morts a les carreteres en els primers 7 mesos de l'any. Això és un mort menys que el 2019. Són dades que ha donat el Servei Català de Trànsit.


L'any 2020 no es pren com a referència per ser atípic en el trànsit per les severes restriccions de mobilitat durant la primera onada de la pandèmia. Aquest balanç de la sinistralitat tanca les dades el 31 de juliol. A tot Catalunya, han mort 75 persones a les carreteres catalanes en 71 accidents. Es tracta d'una xifra un 25,7% inferior al mateix període de l'any 2019, quan van perdre la vida 101 persones en 95 sinistres mortals en zona interurbana. El Servei Català de Trànsit alerta que gairebé el 45% de les 75 víctimes mortals d'aquest 2021 són de col·lectius vulnerables. En total 24 motoristes, 7 vianants i 2 ciclistes. A més, un de cada tres accidents mortals a la xarxa viària de Catalunya és un xoc frontal.


Trànsit subratlla que aquest tipus de col·lisions solen ser impactes d'alta intensitat amb conseqüències molt greus pels ocupants dels vehicles i acostumen a estar relacionades amb avançaments temeraris o indeguts, amb distraccions, com la manipulació del mòbil, que suposen una desviació de la trajectòria del vehicle, o també amb la fatiga i la somnolència.


En paral·lel, Trànsit ressalta que aquest mes de juliol s'ha frenat l'accidentalitat mortal de les motocicletes, amb un únic motorista mort a les carreteres catalanes, en contraposició al mes de juny que van perdre la vida 8 motoristes i va ser el mes més mortífer de l'any per a aquest col·lectiu.


A partir del mes de maig d'enguany, coincidint amb la fi de l'estat de l'alarma i la recuperació de la mobilitat a valors similars a la situació de prepandèmia, la sinistralitat ha augmentat molt, amb 17 morts el mes de maig i 18 més el mes de juny.


Per tipus d'accident també cal remarcar que aquest 2021 han augmentat els atropellaments mortals, atès que fins al 31 de juliol se n'han registrat 7, 2 més que en el mateix període de 2019. Per franja d'edat, convé destacar que han augmentat les víctimes mortals d'infants i joves d'entre 0 i 24 anys. Concretament aquest 2021 n'han mort 13 (3 de les quals són menors de 14 anys) i el 2019 se'n van registrar 10 en el mateix període.


A més, el tram de 35 a 44 anys és el que continua acumulant més víctimes mortals, amb 18, i més increment, 6 més que en el mateix període de 2019. En contraposició, les franges de més de 65 anys són les que registren més reducció de les víctimes mortals aquest 2021, ja que s'han produït 10 enguany i el 2019 en van ser 31.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward