Salut intensifica el seguiment de coronavirus en les aigües residuals dels municipis del Baix Segre durant la campanya de la fruita

Salut intensifica el seguiment de coronavirus en les aigües residuals dels municipis del Baix Segre durant la campanya de la fruita. Des de fa setmana es realitza un monitoratge per observar increments en la incidència de la covid-19 entre la població i prendre mesures.


Es tracta de les estacions depuradores d'aigües residuals d'Aitona-Seròs, Alcarràs i Torres de Segre que, coincidint amb l'increment de població de la campanya de recollida la fruita, s'analitzen setmanalment des del mes de maig.


El monitoratge d'aquestes aigües permet a Salut observar si hi ha presència del genoma del virus, ja que les persones contagiades, tant les simptomàtiques com les asimptomàtiques, excreten el virus per mitjà de la femta. Amb aquesta anàlisi Salut destaca, que en les darreres setmanes, la presència del genoma del virus ha mostrat una tendència a l'alça.


A més de les tres depuradores del Baix Segre, a la demarcació de Lleida també s'analitzen les de Balaguer, les Borges Blanques, Cervera, Fondarella, Lleida, Montferrer, el Pont de Suert, Solsona, Sort, Tàrrega, Tremp i Vielha e Mijaran. Es controla també la depuradora de Puigcerdà, a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran. En total, aquestes depuradores donen servei a més de 255 mil persones.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward